Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-04@12:42:58 GMT

بازار سرد بستنی و آبمیوه

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۶۴۳۱۷

بازار سرد بستنی و آبمیوه

افزایش قیمت مواد اولیه، شرایط کرونا و کاهش گردش‌های عصرگاهی و شبانه در تهران و همچنین گرایش مصرف‌کنندگان به محصولات کارخانه‌ای و بسته‌بندی‌شده، بازار فروش بستنی و آبمیوه طبیعی را محدود کرده است، درحالی‌که در سال‌های قبل، فروشگاه‌های موفق آبمیوه و بستنی از واحدهای صنفی هم‌اندازه و هم‌موقعیت خود سود بیشتری کسب می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخشی از رکود نیز ناشی از بی‌مشتری‌شدن فست‌فودها و رستوران‌هایی است که مشتریانشان بعد از خوردن غذای چرب، سراغ آبمیوه‌های ترش می‌رفتند تا به قول خودشان، چربی غذا را بشوید و پایین ببرد!

 

به گزارش پول نیوز، آن‌طور که فروشندگان می‌گویند، اندازه بازار آبمیوه و بستنی از نظر حجم فروش به یک‌سوم قبل کاهش یافته است. قیمت‌ها حدود دوبرابر شده، اما ترکیب این دو عدد به معنای کاهش ۳۰درصدی درآمدها نیست، بلکه نبود کشش در بازار برای افزایش قیمت محصول نهایی متناسب با افزایش قیمت مواد اولیه، این کاهش را شدت بخشیده است.در سال‌های قبل از شیوع کرونا صندلی‌های اکثر آبمیوه‌فروشی‌ها و بستنی‌فروشی‌ها پر بود و حتی مشتریان جلوی این فروشگاه‌ها صف می‌کشیدند و خرید خود را در پیاده‌رو یا داخل اتومبیل شخصی میل می‌کردند، اما اکنون حتی فروشگاه‌های شناخته‌شده آبمیوه و بستنی نیز دچار رکود چشمگیری شده‌اند و خرید از آنها، نه‌تنها نیازی به ایستادن در صف ندارد، بلکه می‌توان از صندلی‌های خالی نیز بهره‌مند شد.

 

یکی از فروشندگان آبمیوه و بستنی در این خصوص می‌گوید: اگر همه هزینه‌ها را به‌دقت محاسبه کنیم، به‌دلیل کاهش فروش در وضعیت ضرردهی هستیم، اما برای حفظ سابقه و اعتبار شغلی خود همچنان به فعالیت ادامه می‌دهیم تا بتوانیم پس از کرونا در بازار حضور مناسبی داشته باشیم و هم اینکه اگر کار خود را تعطیل کنیم، جایگزینی پیش روی ما نیست.

 

افزایش قیمت مواد اولیه

بخشی از محصولات فروشندگان بستنی و آبمیوه، از جمله انواع بستنی طعم‌دار به‌صورت کارخانه‌ای تولید می‌شود و در اختیار فروشندگان قرار می‌گیرد که در این بخش، قیمت‌ها حدود دوبرابر قبل شده‌ است. همچنین بستنی زعفرانی، وانیلی و کاکائویی که اغلب خود فروشندگان تهیه می‌کنند نیز با افزایش شدید قیمت مواد اولیه به‌ویژه شیر، شکر، شربت‌های غلیظ‌شده، زعفران و خامه مواجه شده‌اند. مسائل ذکرشده باعث می‌شود قیمت بستنی به حدود دو برابر سال قبل برسد.

 

افزایش قیمت مواد اولیه، تمام کالاهای عرضه‌شده در فروشگاه‌های آبمیوه و بستنی را گران کرده است. مثلا تا قبل از عید قیمت یک لیوان آب‌هویج بزرگ ۷هزار تومان بود که الان به حدود ۱۸هزار تومان رسیده است. متوسط قیمت هر اسکوپ بستنی میوه‌ای که سال گذشته ۳هزار تومان بود، در حال حاضر به ۶هزار تومان رسیده است. قیمت فالوده قبل از عید کاسه‌ای ۱۲هزار تومان بود که اکنون کاسه‌ای ۲۰هزار تومان و کیلویی ۳۰هزار تومان شده است. فروشندگان در توجیه این افزایش قیمت می‌گویند نشاسته و گلاب گران شده است. هر بطری ۵/ ۱لیتری گلاب اصل کاشان تا چندماه پیش ۶۰هزار تومان بود که حالا ۱۸۰هزار تومان شده است. استفاده از گلاب کم‌کیفیت نیز نمی‌تواند راهگشا باشد، چون کیفیت محصول نهایی را کاهش می‌دهد و موجب نارضایتی مشتری‌ می‌شود و هم اینکه نیاز به مصرف حجم بیشتری خواهد بود.

 

قیمت میوه‌ و سبزیجات نیز نسبت به سال گذشته بیش از دوبرابر شده است. در فاصله زمانی ۱۲ماه گذشته، قیمت کرفس از ۳هزار تومان به ۶هزار تومان رسیده است. هر لیوان آب کرفس که تا چند ماه پیش ۱۲هزارتومان بود، به ۲۰هزار تومان رسیده است، درحالی‌که آب کرفس به‌رغم طعم نه‌چندان دلچسبش برای کسانی که از چربی خون رنج می‌برند، توصیه شده است.

 

در کنار همه این قیمت‌ها، این روزها بحث واقعی‌تر شدن قیمت شیر و افزایش قیمت شیرخام به حدود ۶۴۰۰تومان در لیتر مطرح است که می‌تواند انواع بستنی، گلاسه، شیک و شیرمخلوط‌ را با افزایش قیمت جدید مواجه کند.

 

هزینه‌های نوسان و قطع برق

قطع مکرر برق از ابتدای تابستان برای همه مردم مشکلاتی ایجاد کرده، اما بعضی از کسب‌وکارها خسارت بیشتری دیده‌اند. یکی از مشاغلی که بیشترین آسیب را از نوسان و قطعی برق متحمل شد، فروشندگان بستنی و آبمیوه‌های طبیعی هستند. انواع بستنی در دمایی نزدیک به منفی ۱۸درجه سانتی‌گراد نگهدای می‌شوند و اگر دما از این مقدار بالاتر برود، کیفیت آن کاهش می‌یابد و این‌طور نیست که با سرد کردن مجدد، به همان کیفیت قبلی برگردد. استفاده از قطعات ریز یخ خالص در بستنی که مصرف‌کننده را آزار می‌دهد، بخشی از کاهش کیفیت بستنی‌هایی است که دمای بالای منفی ۱۸درجه سانتی گراد را تجربه کرده باشند. به همین دلیل بخش‌هایی از بستنی که شل شده باشند، باید دور ریخته شوند. هر سینی بستنی حدود ۲۰۰کیلوگرم بستنی دارد و هر قطعی برق، بیش از ۱۰کیلوگرم آن را نابود می‌کند. از حدود ۱۲۰۰مغازه فروش آبمیوه و بستنی، حدود ۱۵درصد سال گذشته تعطیل شدند و تغییر شغل دادند.

 

منبع :ایسنا

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: آبمیوه و بستنی بازار قیمت شیوع کرونا اتومبیل شخصی افزایش قیمت مواد اولیه تومان رسیده بستنی و آبمیوه آبمیوه و بستنی فروشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۶۴۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل آرامش نسبی قیمتها در بازار خودرو

به گزارش خبرآنلاین، طبق اطلاعاتی که روزنامه «دنیای اقتصاد» کسب کرده، فضای کلی حاکم بر بازار خودرو نسبتا آرام است و به نظر می‌رسد این موضوع بیشتر با آرامش نسبی در بازار ارز در ارتباط است.

نه اینکه افت‌وخیز قیمتی خاصی در بازار رخ ندهد، اما اگر هم قیمتی بالا رفته یا پایین آمده، بسیار جزئی بوده و فعلا دیگر خبری از توفان قیمتی چند هفته پیش نیست. با توجه به اتفاقات رخ‌داده در فروردین، بازار خودرو نخستین ماه سال را با جهش قیمت پشت سر گذاشت.

روند صعودی قیمت ارز از یک سو و تحولات منطقه‌ای به‌خصوص حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در سوریه و پاسخ موشکی و پهپادی ایران، از سوی دیگر، منحنی قیمت خودرو را تحریک کرد تا رکوردهای قیمتی جدیدی ثبت شود.

در واقع آنچه سبب افزایش قیمت خودرو در بازار طی فروردین امسال شد، رشد انتظارات تورمی و افزایش قیمت ارز بود و حالا که این دو عامل نسبتا فروکش کرده‌اند، منحنی قیمت در بازار خودرو نیز سر به زیر شده است.

البته افزایش قیمت‌های جزئی در بازار رخ داده که هرگز قابل مقایسه با توفان قیمتی فروردین نیست. به عنوان مثال، خودرویی مانند پژو ۲۰۷ ارتقایافته مدل ۱۴۰۳ تنها چیزی حدود پنج‌میلیون تومان رشد قیمت در چند روز گذشته داشته است. یا مثلا قیمت پژوپارس سال سفارشی در عدد ۷۰۰میلیون تومان ثابت مانده است. در بین خودروهای مونتاژی مدل جک S۳ اتومات ۱۴۰۳ رشد قیمتی تنها پنج‌میلیون تومانی طی چند روز گذشته داشته است. یا مثلا ریسپکت پرایم تیپ ۲ تقریبا بدون تغییر قیمت خاصی این هفته را به پایان رسانده است. به نظر می رسد تا وقتی قیمت ارز و انتظارات تورمی جهش دیگری را تجربه نکنند، بازار خودرو آرامش نسبی‌اش را حفظ خواهد کرد.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901969

دیگر خبرها

  • معاملات مسکن در تهران از طریق دلار و بیت‌ کوین!
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • یک پیش‌بینی از آینده بازار سکه /سکه‌های کوچکتر تغییر فاز دادند
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دلیل آرامش نسبی قیمتها در بازار خودرو