Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-04@05:55:44 GMT

دلیل گرانی بیسکویت و آبمیوه اعلام شد

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۹۹۹۱۳

دلیل گرانی بیسکویت و آبمیوه اعلام شد

دبیر کانون انجمن‌های صنایع غذایی از کم‌یاب شدن روغن خام در بازار خبر داد و گفت: در میان کالاهای اساسی فقط روغن نباتی مجوز افزایش قیمت دارد. همچنین افزایش قیمت برخی بیسکویت‌ها گرانی گندم است و گرانی کنستانتره‌ها نیز به دلیل افزایش تقاضاست.

به گزارش ایسنا، کاوه زرگران با اشاره به وضعیت تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی و یارانه ۴۰۰ تومانی به گروه کالاهای اساسی اظهار کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی به گروه کالاهای اساسی تعلق گرفته اما موضوع مورد بحث یارانه بود که در این زمینه دست‌اندازها و فشارهایی وجود داشت و برای تخصیص آن با وقفه‌ای ۴۵ تا روزه مواجه شدیم؛ هرچند در حال حاضر این یارانه به گروه کالاهای اساسی تعلق می‌گیرد اما کماکان با مسائلی مواجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این برهه زمانی ۴۵ تا ۶۰ روزه میزان بسیاری از مواد غذایی در بازار کم شد و دچار پدیده‌ای به نام بازار سیاه شدیم اما در نهایت با توجه به ذخیره دولت و بخش خصوصی، خلأ بازار تامین شد تا مردم با مشکلی در این راستا مواجه نشوند.

به گفته دبیر کانون انجمن‌های صنایع غذایی، در حال حاضر فقط روغن خام در بازار کم‌یاب شده و تامین آن با چالش‌هایی روبرو است.

فقط روغن مجوز افزایش قیمت دارد

زرگران با تاکید بر اینکه عموما مقوله قیمت مواد غذایی با رصد ناظران همراه است و قوانین خاص خود را دارد، خاطرنشان کرد: کالاهایی که از مجاری رسمی به کشور وارد شده مشمول رصد و پایش هستند و قیمت درج شده روی آن‌ها با توجه به قیمت ارز و سایر موارد نظیر سود بازرگانی تعیین می‌شود.

دبیر کانون انجمن‌های صنایع غذایی در مورد گران شدن قیمت محصولاتی نظیر برخی بیسکویت‌ها و نیز کنستانتره‌ها در بازار مصرف اظهار کرد: علت گران شدن برخی بیسکویت‌ها گرانی گندم است که از ۹۰۰ به ۹۸۰ تومان افزایش یافته است. این در حالی است که بیسکویت تولید داخل بوده و مشمول دلار۴۲۰۰ تومانی نمی‌شود.

زرگران افزود: در مورد برخی کنستانتره‌ها نیز باید اعلام کرد که میزان تقاضا بیشتر از عرضه بوده و این مساله موجب گرانی آن‌ها شده است.

وی تصریح کرد: در میان گروه کالاهای اساسی فقط روغن نباتی مجوز افزایش قیمت داشته و در مورد سایر کالاها چنین مجوزی وجود ندارد. همچنین در مورد کالاهایی که تولید داخل دارند قیمت‌ها بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود و شرکت‌ها در رقابت با یکدیگر تعیین قیمت می‌کنند.

تخفیف کارخانه‌ها به دست مصرف‌کنندگان نمی‌رسد

دبیر کانون انجمن‌های صنایع غذایی با بیان اینکه مشکل اساسی نظام خرده فروشی در کشور این است که تخفیف کارخانجات به دست مصرف کنندگان نمی‌رسد و خرده فروشان می‌توانند سودهای نامتعارفی را برای خود به جیب بزنند، گفت: نظام بیمار خرده فروشی در کشور باعث شده برخی خرده فروشان تخفیف ارائه شده توسط کارخانجات را برای مصرف کنندگان اعمال نکنند و در این راستا نظارت لازم و کافی نیز وجود ندارد.

۲۱ فروردین ماه سال جاری بود که با ابلاغ سیاست جدید ارزی دولت در ارتباط با تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی به تولید کنندگان و وارد کنندگان، بازار کشور وارد فاز جدیدی شد اما متاسفانه به دلیل وقفه ۴۵ روزه در تخصیص ارز به گروه کالاهای اساسی، پدیده بازار سیاه ایجاد شد که در نهایت با توجه به ذخایر وزارت جهاد کشاورزی و نیز ذخایر بخش خصوصی این مشکل برطرف شد تا مردم برای دسترسی به نیازهای غذایی خود با مشکلی مواجه نشوند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: گرانی کالا گرانی موادغذایی نرخ ارز روغن خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۹۹۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها / تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان سلامت ممنوع است

 سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه شاهد جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها هستیم، گفت: قانون منع تبلیغات کالاهای آسیب‌رسان در رسانه ملی مصوب شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، عبدالعظیم بهفر اظهار کرد: قوانین منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت به مانند حروف والی در زبان عربی هستند که گرچه نوشته می‌شوند، اما خوانده نمی‌شوند، به رغم اینکه قانون منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان در رسانه ملی مصوب است و هر سال کالاهای آسیب رسان و غیر مجاز اعلام می‌شوند، اما اجرای جدی این قانون در محاق قرار می‌گیرد و شاهد جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها هستیم.

وی افزود: سرپیچی از این قانون هم به روش‌های مختلف صورت می‌گیرد و ادعاهای غیرواقعی یا اغراق در معرفی محصول پاشنه آشیل بسیاری از تبلیغات است، گاهی عنوان عوض می‌شود، گاهی با ایما و اشاره محصول را تبلیغ می‌کنند که البته در پس این اقدامات، ترس از قانون مشاهده می‌شود، اما با تساهل و مداراهای اخیر برخی از شرکت‌ها و نشان‌های تجاری با چراغ سبز رسانه ملی در چشم قوانین زل می‌زنند و آشکارا و مستقیم مخاطب را به مصرف محصولات آسیب رسان به سلامت دعوت می‌کنند.

سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به برگزاری جلسات مشترک با مسئولان رسانه ملی گفت: در جلساتی که با مسئولان رسانه ملی برگزار کرده‌ایم مهم‌ترین دلیل مدارا با تخلفات تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت را کم بودن بودجه و ضرورت اکتساب منابع مالی برای بقا و استمرار فعالیت‌ها اعلام می‌کنند که صحت‌سنجی این موضوع، وظیفه نهادهای بودجه‌ای است، اما هدف نمی‌تواند توجیه‌گر وسیله باشد، شیوع بیماری‌های مختلفی مثل سرطان با مولفه غذاهای مضر مماس است و تغذیه غیر سالم در بسط سبک زندگی اشتباه تاثیرگذار است.

بهفر ادامه داد: یکی از مهم‌ترین ناظران در کنار نهادهای دیگر، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است و ما ملزم به برخورد سلبی و حتی قضایی با کسانی هستیم که با تخطی از قوانین سلامت، جامعه را تهدید می‌کنند، اما جامعه نیز باید نسبت به سلامت خود حساس باشد و دست از مطالبه‌گری برندارد.

وی در واکنش به بعضی ادعاهای نادرست در تبلیغات محصولات غذایی تاکید کرد: در حوزه تبلیغات محصولات غذایی گاهی اوقات ادعاهای نادرست و خلاف واقع مطرح می‌شود که بعضی از آنها موضوعیت ندارد؛ به عنوان مثال درج عنوان بدون کلسترول روی روغن‌های نباتی از این دسته تبلیغات محسوب می‌شود، چراکه روغن‌های نباتی در اصل بدون کلسترول است و تنها در روغن‌های حیوانی وجود دارد.

سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: درج عنوان بدون افزودنی روی شیرهای استریل نیز از این دست تبلیغات است، چراکه شیرهای استریل نیازی به افزودنی یا نگهدارنده ندارند، چون داخل آن میکروبی وجود ندارد.

بهفر افزود: بسیاری از اسنک‌ها، روغن‌ها، انواع سس، آب‌میوه‌ها و نوشیدنی‌هایی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم، محصول یا شرکت و برند را تبلیغ می‌کنند، غیرقانونی هستند و نباید در رسانه ملی یا هر رسانه دیگر تبلیغات داشته باشد.

وی گفت: یکی از موضوعاتی که در تبلیغات کالاهای آسیب رسان وجود دارد و برخی آن را به عنوان یک چالش به حساب می‌آورند، کلی بودن دستورالعمل تبلیغات است که شاید بهتر باشد نهادهای مرتبط با این موضوع دستورالعمل را با شاخص‌های کمی قابل سنجش و اندازه‌گیری، به روزرسانی و دستورالعمل جدید را با جدیت عملیاتی کنند.

سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: شورای سیاست‌گذاری سلامت صدا و سیما هم به عنوان فصل مشترکی در پیشبرد اهداف سلامت محور، می‌تواند در احیای اجرای قانون منع تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت در رسانه ملی نقش ایفا کند و ما هم آمادگی داریم تمام امکانات خود جهت اشاعه فرهنگ سلامت را در اختیار نهاد مهم اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی کشور قرار دهیم.

کد خبر 749643

دیگر خبرها

  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • محصولات غذایی در اراضی اشغالی فلسطین گران شد
  • جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها / تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان سلامت ممنوع است
  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • عربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد